Vi10222021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Care este lista remaniabililor din Cabinetul Grindeanu

Remanierea Executivului condus de Sorin Grindeanu este un subiect tot mai des întâlnit în spaţiul public, deşi decidenţii politici resping că aceasta s-ar putea întâmpla în perioada următoare. Pe lista neagră se află nu mai puţin de cinci miniştri care şi-ar putea încheia mandatul înainte de vreme.

Chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la un post de televiziune, că în cursul săptămânii viitoare va avea o discuţie cu primul-ministru Sorin Grindeanu şi cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind oportunitatea unei remanieri, subiectul urmând să fie reluat şi într-o şedinţă mai largă a coaliţiei de guvernare.

”Remanierea nu trebuie facută în grabă. Vom avea o discuţie săptămâna viitoare, domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu. O primă discuţie în trei, după care o sa facem o discuţie în coaliţie, în care să vedem dacă, în această formulă programul de guvernare poate fi pus în practică punct cu punct. Dacă vom ajunge la aceasta concluzie, nu va fi cazul de remaniere. Dacă vom ajunge la altă concluzie, ca din cauza anumitor membri ai Guvernului se poate pune în pericol aplicarea unor părţi din programul de guvernare, atunci se poate discuta şi despre remaniere”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Declaraţiile liderului PSD au venit la doar o zi după ce, prezent la Bistriţa Năsăud, avansase ca termen pentru o asemenea discuţie luna iunie.

"Eu nu dau avertismente minştrilor. Eu, personal, sunt foarte preocupat să se pună în operă programul de guvernare. (…)„Şi, ca să nu mai discutăm pe la colţuri, o să avem o discuţie în partid în luna iunie, care nu este obligatoriu să se finalizeze cu propuneri pentru remaniere”, a spus duminică Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse politice, pe lista miniştrilor care ar putea fi remaniaţi se află cinci dintre cei care fac parte din Cabinetul Grindeanu.

Primul este ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Lui i se reproşază că întârzie adoptarea pachetului de legi pentru Justitie „nepermis de mult”. Mai mult, luni seara, Liviu Dragnea a afirmat că încrederea sa în Tudorel Toader va fi „aproape de zero” dacă acesta nu va desecretiza raportul făcut la Ministerul Justiţie, în 2007, privind dispariţia unor documente din arhiva SIPA.

Un alt ministru aflat pe ”lista neagră” este cel al Finanţelor, Viorel Ştefan, căruia i se reproşează că nu a comunicat corespunzător pe tema impozitului pe venit global şi impozitului pe gospodărie din proiectul modificării Codului Fiscal. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net