Ma09282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Vrei să-ți deschizi o afacere în mediul rural? Accesează fonduri europene pentru pensiuni și căsuțe turistice

Vrei să-ți deschizi o afacere în mediul rural Accesează fonduri europene pentru pensiuni și căsuțe turisticeÎn urma articolului „Fonduri europene destinate dezvoltării durabile”, publicat în 21 aprilie ac, mai mulți cititori ne solicită detalii privind fondurile europene nerambursabile alocate și condițiile care trebuie îndeplinite de cei interesați, pentru efectuarea de investitții în mediul rural. Răspundem azi acestor solicitări, prezentând programele finanțate din fonduri europene pentru pensiuni turistice.

În primul rând, trebuie precizat că există două programe dedicate acestui tip de investiții și că ajutorul financiar nerambursabil, din fonduri europene, este de 70.000 de euro, respectiv, de 50.000, de euro.

Amplasarea pe un teren de cel puțin 1.000 mp

Cele mai mari fonduri sunt alocate pentru construirea de pensiuni turistice și pensiuni agroturistice. Dar, care este diferența dintre aceste două obiective? Potrivit Ordinului Autorității Naționale pentru Turism (ANT) nr. 65/2013, pensiunea turistică poate avea o capacitate de cazare de până la 15 camere, totalizând maximum 40 locuri, funcţionând în locuinţele cetăţenilor sau în clădiri independente, care asigură, în spaţii special amenajate, cazarea turiştilor şi condiţii de pregătire şi de servire a mesei. Pensiunea agroturistică are o capacitate de cazare de până la opt camere şi, pe lângă serviciile asigurate de o pensiune turistică, asigură și posibilitatea participării turiștilor la activităţi gospodăreşti și/sau meşteşugăreşti. Atât pensiunile turistice, cât și cele agroturistice pot avea între una și cinci margarete, în funcție de suprafețele și dotarea camerelor, dar și alte criterii menționate în ordin. Amplasarea pensiunii turistice sau agroturistice, din mediul rural, trebuie realizată pe un teren de cel puţin 1.000 mp (suprafaţa construită + suprafaţa terenului din jurul construcţiei). vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: