Sam05082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Smartree: creștere cu 15% a business-ului în primul trimestru

Adrian Stanciu CEO SmartreeSmartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a înregistrat, în primele trei luni din acest an, un avans cu 15% al cifrei de afaceri, comparativ cu perioada similară din 2016.

Astfel, business-ul companiei a ajuns, în primul trimestru din 2017, la 3 milioane de euro, față de 2,6 milioane de euro în anul anterior. Avansul cifrei de afaceri Smartree s-a datorat, pe de o parte, unei cereri mai ridicate pentru serviciile de salarizare și, pe de altă parte, creșterilor raportate pe segmentul de leasing de personal.

“Dintre toate liniile de business, cea mai mare creștere, de aproximativ 19%, a fost înregistrată pe segmentul de muncă temporară. Companiile, dar și angajații, au observat avantajele acestui regim de muncă și îl adoptă tot mai mult”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Un alt serviciu foarte solicitat în primul trimestru din acest an a fost cel de salarizare, segment care a înregistrat, de asemenea, o creștere în business-ul companiei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

“Externalizarea serviciilor de salarizare a devenit o necesitate, dar și o decizie strategică pentru mare parte din companii. Din ce în ce mai multe companii pun accent pe procedurile și sistemele de securitate și confidențialitate oferite de Smartree: audit și compliance, back-up plan, disaster recovery plan, business continuity plan. Totodată, Smartree și-a dezvoltat continuu module și funcționalități noi care să vină în sprijinul proceselor moderne de HR. Astfel, ne-am crescut veniturile încasate pe acest segment, și ca urmare a implementării de noi module din cadrul suitei de management al resurselor umane: recruitment, traning, expenses”, a subliniat Adrian Stanciu.

În ceea ce privește previziunile pentru anul în curs, Smartree estimează un avans al cifrei de afaceri de maxim 30%.

În 2016, Smartree a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane euro, cu circa 30% mai mult decât în 2015. Creşterea business-ului a fost susţinută de majorarea cu 10% a numărului de clienți din portofoliu. Pe de altă parte, compania a înregistrat un avans cu 40% al veniturilor din leasing de personal și o creștere cu 20% a veniturilor din servicii de salarizare.

Despre Smartree

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 şi oferă o gamă completă de servicii: de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu.

La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de soluții software integrate, dedicate managementului resurselor umane.

Smartree procesează 550.000 de angajați anual și are peste 150 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experiența și competențele a peste 80 de specialiști în payroll, administrare de personal și recrutare.