Lun06272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Sibiu: Colocviul Internațional „Emil Cioran”

emil cioran1Cea de a 21-a ediție a Colocviului Internațional „Emil Cioran” se va desfășura zilele acestea la Sibiu și Rășinari. Combinând creația artistică și reflecția liberă pe marginea ei, Colocviul Internațional „Emil Cioran” reunește eseiști, traducători și exegeți ai celebrului gânditor sibian, fiind un eveniment cunoscut astăzi în întreaga lume și beneficiind de prezența a numeroși autori.

Festivitățile dedicate marelui filozof și scriitor au debutat în 12 mai, ora 10:00, cu un atelier de traducere, în sala 36 din cadrul Facultății de Litere și Arte. Deschiderea oficială a colocviului a avut loc în data de 13 mai, ora 09:00, la Centrul de Reuniune Academică al ULBS. Conferința inaugurală a fost susținută de către celebrul profesor universitar și scriitor Jacques Le Rider, director de studii doctorale la „École pratique des hautes études” din Paris.

Ediția din 2017 are ca temă centrală La Solitude(Singurătatea), iar la manifestari vor participa numerosi invitați din străinătate: Lauralie CHATELET (Franța), Ionuț Marius CHELARIU (Italia), Angel DELREZ (Franța), Aurélien DEMARS (Franța), Sergio GARCIA GUILLEM (Spania), Monica GAROIU (SUA), Pierre GARRIGUES (Tunisia), Jacques LE RIDER (Franța), Alain LESIMPLE (Franța), Dominik MALECKI (Polonia), Luca PELOSO (Italia), Pablo Javier PÉREZ LÓPEZ (Spania), Christian SANTACROCE (Spania)Paolo VANINI (Italia), Constantin ZAHARIA (Franța) etc. –precum și invitați români din afara Sibiului.

Evenimentul cuprinde următoarele acțiuni: a) atelier de traduceri din opera lui Emil Cioran; b) sesiune de prelegeri publice pe tema „La solitude (Singurătatea): Abordări filosofice și literare”; c) lansări de carte, în prezența autorilor și a traducătorilor operei lui Cioran; d) seria de dezbateri „Cioran și spațiul cultural rășinărean”. Acțiunile se adresează atât specialiștilor, cât și studenților, masteranzilor, oamenilor de cultură și publicului larg.

Stiri mai vechi: