Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Jean-Claude Juncker s-a bucurat de revederea liderilor români. Festivalul pupăturilor

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a aflat ieri într-o vizită în România, ocazie cu care s-a întâlnit cu primii doi oameni din stat, a susținut un discurs în fața parlamentarilor și a participat în premieră la recepția de la Palatul Cotroceni.

Înainte de a aborda subiecte arzătoare, cum ar fi viitorul Europei în contextul Brexit și rolul țării noastre în UE, Juncker s-a bucurat de revederea unor lideri cu care de-a lungul timpului a interacționat la Bruxelles.

Astfel, oficialul european a avut un gest extrem de familiar față de fostul președinte Traian Băsescu, pe care l-a pupat pe chelie, dar și față de Liviu Dragnea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, pe care i-a îmbrățișat într-un gest care a depășit cadrul oficial. Jean Claude-Juncker e oficialul care a semnat tratatul de aderare a României la UE în urmă cu zece ani.

Cele mai importante mesaje ale lui Juncker

    ” România şi cu mine avem aproape o poveste de dragoste”

    ” (…) Suntem îndatoraţi României pentru numeroasele contribuţii pe care le-a avut în interiorul UE, care a devenit mai puternică şi mai diversă după aderarea României”

    „În ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), nu ar trebui să ne imaginăm că ar trebui să mai adăugăm alte noi criterii şi exigenţe, de pe o zi pe alta. Mecanismul este bine realizat şi alte exigenţe, alte criterii nu vor mai fi adăugate la cele existente”

    „Vreau ca până în 2019, România să facă parte din Spaţiul Schengen. România a îndeplinit toate criteriile, va trebui să recunoaştem acest lucru şi să acordăm statutul de membru al Spaţiului Schengen României”.

    „România are un viitor frumos în faţă, datorită talentului şi curajului românilor, care au demonstrat că sunt parteneri fiabili, respectaţi peste tot în Europa. Consider că românii şi europenii pot face lucruri măreţe împreună. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro