Vi08192022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Darul Cerului sau Lumânărica, vindecă afecţiunile respiratorii, pulmonare. Iată o utilizare la care nu te-ai fi gândit!

vindecarea organismului cu lumanaricaLumânărica este un leac din farmacia naturii folosit din vremuri îndepărtate. Planta are mai multe denumiri: Cucuruz Galben, Lumânarea Domnului, Coada Lupului, dar Lumânărică este cea mai răspândită, pentru că, privită de la distanţă, se aseamănă cu o flacără.

În cultura populară i se mai spune şi Nevasta Soarelui.

Hippocrate o recomanda ca leac pentru răni, Aristotel a constatat că, atunci când seminţele plantei erau presărate pe apă, pescarii prindeau mai mult peşte.

 Documente de demult îl menţionează pe Discoride, cel care a descoperit că planta vindecă tusea cronică.

În vremea dacilor, Lumânărica (Diesema) se folosea ca un remediu de încredere pentru răni, tuse sau stări febrile.

Lumânărica conţine: zaharuri, saponine, ulei volatil, tanin, flavonoide, mucilagii, vitaminele A şi D, complexul vitaminelor B, magneziu, sulf, potasiu, fier, lipide.

La noi în ţară, este specifică mai ales zonei de câmpie, creşte în locuri însorite, uscate, nisipoase, pietroase, la marginea culturilor de porumb şi floarea soarelui, dar şi prin locuri umede, la marginea pădurilor, a drumurilor, a căilor ferate şi pe văile râurilor, iazurilor sau bălţilor.

Florile, folosite în medicina naturistă, se recoltează dimineaţa, după ce s-a ridicat roua, pe timp frumos.

Uscarea se face în ziua recoltării, pe rame, la soare, apoi în încăperi bine aerisite.

Efectele sunt nenumărate: emoliente, expectorante, antiasmatice, antinevralgice, sudorifice, diuretice, antiinflamatoare, antihemoroidale, antispastice, antivirale, antimicrobiene, bacteriostatice, cicatrizante. vezi mai multe...
sursa:secretele.com

Stiri mai vechi: