Ma05242022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Metode naturale simple şi eficiente de a scăpa de furnici

eliminare furnici din casaInsectele, oricât ne-ar părea nouă de sinisre, joacă de fapt un rol crucial în sănătaea ecosistemului. Scăderea populaţiilor de albine are un impact major asupra oamenilor şi a mediului înconjurător, având în vedere importanţa lor uriaşă pentru polenizarea fructelor, legumelor, dar şi a recoltelor.

Insectele precum păianjenii contribuie la menţinerea ecosistemului în echilibru prin faptul că sunt, de regulă, prădătorii dominanţi din această categorie.

 Furnicile, însă, ajung de multe ori să provoace mai mult rău decât bine. Acţionează în număr mare, au o mentalitate de grup, şi sunt foarte rezistente, aşa că invaziile pot deveni greu de controlat. Furnicile vizează în special bucătăria, unde găsesc mai uşor hrană şi, pe lângă faptul că pot ruina anumite bunuri, muşcătura lor poate provoca reacţii alergice sau inflamaţii puternice.

Iată selecţia noastră a celor mai eficiente metode naturale de a scăpa de furnici:

Uleiul esenţial de scorţişoară. Furnicile detestă scorţişoara! Aceste insecte au de cinci ori mai mulţi receptori olfactivi faţă de alte insecte, iar esenţele puternice le alungă şi le ţin la distanţă.

Diluează o jumătate de linguriţă de ulei esenţial de scorţişoară într-un pahar cu apă, apoi îmbibă în soluţie o bucată de vată şi unge cu ea toate zonele infestate de furnici. Repetă procedeul până ce scapi definitiv de ele. Ca alternativă, poţi turna soluţia într-un flacon cu pulverizator şi pulveriza apoi prin toate ascunzişurile furnicilor. Ca să previi reinfestarea, împrăştie bucăţele de scorţişoară la exterior, pe pragurile uşilor şi pe pervazurile ferestrelor. vezi mai multe...
sursa:secretele.com

Stiri mai vechi: