Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Invazie de căpușe în Capitală: În jur de 25 de cazuri se înregistrează, zilnic, la Matei Balș. Recomandările medicilor pentru prevenție

Invazie de căpușe în Capitală: În jur de 25 de cazuri se înregistrează zilnic la Matei Balș Recomandările medicilor pentru prevențieInvazie de căpușe în Capitală. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Matei Balș, Cătălin Apostolescu a declarat, miercuri, pentru Libertatea, că în jur de 25 de cazuri se înregistrează, zilnic, la Matei Balș. Medicul Tudor Ciuhodaru ne-a declarat că unul dintre pacienții săi a fost mușcat de 13 ori. Pentru prevenirea mușcăturii de căpușă, trebuie să evităm zonele umbrase și cu multă verdeață, să purtăm haine deschise la culoare și șosete în picioare.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecționase Matei Balș ne-a declarat că în această perioadă ajung la camera de gardă aproximativ 25 de cazuri de persoane mușcate de căpușe, atât adulți cât și copii. ”Nu este ceva ieșit din comun, pentru această perioadă, mai ales că a fost și vacanța de 1 mai și mulți români au ieșit în aer liber”, a spus medicul.

Doctorul Tudor Ciuhodaru a declarat pentru Libertatea că serviciile de urgență au început să se umple și la Iași de astfel de pacienți mușcați de căpușe.

”De la curtea blocului până la parc, zonele umbroase, răcoroase, toate sunt adevărate capcane, pentru că în aceste zone se află și căpușele”, a afirmat doctorul.

”Unul din pacienţii mei a fost muşcat de 13 ori”, mai spune Ciuhodaru. El atrage atenția asupra riscului crescut în aceste zile călduroase, o cauză constituind-o și stilul sumar de îmbrăcăminte, dar și activităţile în aer liber în zone populate de coloniile de căpuse precum spaţiile verzi, tufişuri, pe sub arbori. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: