Joi09292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Premiera spectacolului S.ocietate cu R.ăspundere L.imitată, la Fabrica de Pensule

Pe 31 martie la Fabrica de Pensule, Sala Studio are loc premiera spectacolului [S.ocietate cu R.ăspundere L.imitată], despre realitățile noastre, de obicei diferite, cu motive diferite, relatări diferite, perspective tot diferite și despre un mic consens. Care este înțeles total diferit. Totul transcende armonios într-un discurs transmedia ce înglobează teatru, film și cinema 360.

Still shot din filmare 360 care va fi proiectată în timp ce unul din spectatori va avea șansa să poarte un set de realitate virtuală

Scurt synopsis

Spectacolul propune patru fire narative principale, independente de celelalte, care dau naștere la mai multe variante posibile. Fiecare rădăcină este o adaptare liberă a textului ”Vizita bătrânei doamne” de Friedrich Dürrenmatt, care pune în prim plan felul în care un colectiv gestionează o criză morală amânată timp de decenii.

În aceeași situație va fi și publicul, deoarece va fi pus în fața unor alegeri care vor determina ce spectacol vor vedea în seara respectivă. Astfel, [S.R.L] devine o punte între tematica celor patru texte și publicul spectator, la fel ca cetățenii orașului Gullen, vor trebui să cadă de acord față de acțiunea lor ca grup. Experiența [S.R.L] devine un exercițiu de tip democrație directă, amintind celor prezenți cât de ușor este diluată responsabilitatea individuală atunci când faci parte dintr-o mulțime.

Astfel experiența devine o joacă de-a realitatea. E povestea unei crime surprinsă într-un reportaj reprodus într-un documentar. Totul, într-un spectacol de teatru. De partea cui e dreptatea? Există un adevăr unic? Cât de importante sunt alegerile noastre și cât de liber este într-adevăr liberul arbitrul?

„[S.ocietate cu R.ăspundere L.imitată]” nu e unul, ci 14 spectacole. Publicul își controlează propria poveste și alege ce vrea să vadă, iar realitatea e mereu alta, în funcție de perspectivă. Orice variantă ai alege, straturi se suprapun peste alte straturi, așteptările sunt înșelate, iar ficțiunea e mai reală ca oricând. Orice variantă ai alege, vina rămâne, e aceeași dintotdeauna, iar cineva trebuie să plătească pentru ea. Orice variantă ai alege, trebuie să trăiești știind că ai negat dreptul la existență al tuturor celorlalte posibilități.

concept & regie: Florin Caracala

dramaturgie: Alexa Băcanu / Alexandra Chițu / Ana Cucu Popescu / Petro Ionescu

cu: Alexandra Caras / Cătălin Filip / Alina Mișoc / George Sfetcu / Andreea Spătaru / Doru Taloș

muzică originală: bodoki-halmen zsolt

asistent muzical: /ka.

video: Andrei Cozlac / Marian-Mina Mihai

desen: Lucia Mărneanu

responsabil producție: Simina Corlat

lumini, sunet: Attila Almási

durata: 1 h 40 min

Florin Caracala a absolvit Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, Facultatea de Teatru și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde a studiat artele spectacolului regie și actorie. Cele mai recente spectacole în care a jucat sunt ”Ea e băiat bun”, ”Lumi posibile” și ”Acesta nu este un joc”. A implementat mai multe proiecte în ultimii 10 ani și a avut o activitate prolifică ca regizor, cele mai recente spectacole fiind ”2 ore”, ”Identity Check”, ”Party A Blowing”. A ocupat poziția de director general al Asociaţiei Compania FaPt – Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală între 2012-2015.

Stiri mai vechi: