Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Traficant de minori retinut de DIICOT Alba Iulia

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Lingurar Mihăiță Marius, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori și pornografie infantilă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  începând cu luna februarie 2017  inculpatul Lingurar Mihăiță Marius a recrutat o  minoră în vârstă de 15 ani, pe care, prin agresiuni fizice şi psihice, a obligat-o  la practicarea  prostituției.

Inițial minora a fost exploatată sexual în zona localităţii Sântandrei, judeţul Hunedoara, iar ulterior, inculpatul a transportat-o  în municipiul Alba Iulia, unde acesta a închiriat un apartament, clienții fiind recrutați prin intermediul unui site  de publicitate.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că relațiile sexuale se consumau în apartamentul închiriat iar  tarifele variau între 100-300 lei. Banii obținuți din practicarea prostituției erau însuşiţi integral de către inculpatul Lingurar Mihăiță Marius, acesta amenințând-o și agresând-o fizic pe minoră dacă respectivele câștiguri nu erau suficiente.

La data de 16.03.2017,  pentru a-şi asigura scăparea, minora a apelat numărul de urgență 112  reclamând faptul că este sechestrată  în apartamentul menționat. Urmare a apelului  de urgenţă   organele de poliţie au intervenit la locaţie ocazie cu care pe lângă persoana vătămată a mai fost identificată o altă persoană de sex feminin practicând și ea prostituția.

 De asemenea din verificările efectuate a rezultat faptul că, prin intermediul site-ului de publicitate, inculpatul Lingurar Mihăiță Marius a postat mai multe fotografii  nud  care o înfăţişau pe  minoră,  în vederea atragerii de clienți pentru întreținerea de raporturi sexuale.

La data de  24.03.2017  Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba - Iulia.

 

 

Stiri mai vechi: