Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Studiu APC: Atenție! Multe produse de post conțin multe chimicale

Studiu APC: Atenție Multe produse de post conțin multe chimicaleAsociația Pro Consumatori (APC) a analizat 35 de preparate și semipreparate vegetale, produse de post, din marile structuri comerciale. Experții au identificat mulți aditivi alimentari care amenință sănătatea consumatorilor.

Consumatorul contemporan are de unde alege, iar denumirea alimentelor este fundamentală. Aceasta descrie adevărata natură a produselor alimentare și ajută consumatorii să distingă un produs de altul. Verificarea etichetelor în cazul produselor alimentare din categoria produselor de post trebuie să fie mai frecventă, cu scopul de a asigura că sunt complete, corecte și nu induc în eroare.

Cu toate acestea, producătorii recurg adesea la tactici inteligente pentru a da produselor alimentare de calitate inferioară nume atrăgătoare și înșelătoare. Consumatorii pot avea greutăți în a face diferențe între un produs fără aditivi și unul cu încărcătură chimică mare. Într-adevăr, ca regulă generală, acolo unde apa adăugată depășește 5% din greutatea oricărui produs finit, ar trebui să apară pe lista ingredientelor.

Experții APC susțin, în urma studiului, că anumite sortimente de tofu conțin clorură de calciu, o soluție care se folosește la îndepărtarea gheții de pe șosele. De asemenea, că margarina consumată frecvent poate duce la mărirea ficatului, a rinichilor, la riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Și numai 10% din produsele analizate nu conțin aditivi alimentari.
Alimentele de post incluse în studiul APC

Au fost achiziționate următoarele produse alimentare folosite de către consumatori în perioada posturilor:

    Fasole bătută cu benzoat de sodiu, sorbat de sodiu și acid citric (Carrefour)
    Salată Humus Daniela’s cu benzoat de sodiu, sorbat de potasiu și acid citric (Via-Trend)
    Chifteluțe de legume cu caragenan și gumă de guar (Carrefour). vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro