Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Decizie bizară luată de cea mai bogată văduvă din România!

Cea mai bogată văduvă din ţară a luat o decizie neaşteptată zilele trecute, când a dechis un proces bizar!

Carmen Adamescu a deschis, în urmă cu trei zile, un proces împotriva unei societăţi comerciale care a fost lăsată moştenire de soţul decedat. Conform informaţiilor intrate în posesia jurnaliştilor SPYNEWS, compania târâtă prin tribunale de văduvă este condusă de fiul vitreg al acesteia, Alexander - cu care femeia se luptă pentru avere.

Averea lui Dan Adamescu a fost supusă unor presiuni extrem de mari, în ultimii ani. Pe de o parte, din direcția propriei familii și, pe de altă parte, din direcția DNA, conform jurnalul.ro. În anul 2013, averea lui Dan Grigore Adamescu era estimată la nu mai puțin de 960 de milioane de euro, acesta fiind considerat al doilea miliardar al României. Începând cu 2014, însă, ca urmare a problemelor legate de situația companiei Astra Asigurare-Reasigurare, dar și a dosarelor deschise de procurori pe numele lui, averea s-a diminuat până la o jumătate de miliard de euro. În martie 2016, pe o parte însemnată din această avere, mai exact pe o sumă de 857 de milioane de lei (200 de milioane de euro), DNA a instituit sechestru asigurător. Acest sechestru a fost instituit în 17 martie 2016, fiind vizate 45.759.255 de acțiuni pe care acesta le deținea la diferite companii, precum și alte 20.406 părți sociale pe care le avea la firme comerciale, măsura fiind instituită în vederea confiscării speciale și a recuperării pagubei produse de Adamescu prin “săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și spălare de bani”, în dosarul Astra Asigurări.

În vara anului 2015, Carmen Adamescu, soția omului de afaceri, a înaintat la Judecătoria Sectorului 1 o cerere de divorț, solicitând instanței acordarea unui ajutor public judiciar, în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 52/2008, pentru a obţine jumătate din averea omului de afaceri, estimată la circa 500 de milioane de euro. În 7 iunie 2016, Judecătoria Sectorului 1 a decis să admită cererea lui Carmen Adamescu doar în ceea ce privește desfacerea căsătoriei, prin divorț, respingând, însă, capătul de cerere având ca obiect partajul, capăt de cerere pe care l-a anulat ca netimbrat. Deși instanța de fond a desfăcut căsătoria dinte soții Adamescu, până la momentul decesului omului de afaceri cei doi erau încă soți legitimi. În 16 decembrie 2016, atât Carmen, cât și Dan Grigore Adamescu au atacat cu apel decizia Judecătoriei Sectorului 1, la Triunalul București. Primul termen de judecată a avut loc pe în urmă cu o săptămână, când moştenitorii lui Dan Adamescu au anunţat că vor continua bătălia pe avere. vezi mai multe...
sursa:spynews.ro