Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Elena Udrea află astăzi dacă va fi condamnată în Dosarul „Gala Bute”. Riscă mulți ani de închisoare

Dosarul Gala Bute. Elena Udrea și Rudel Obreja, în fața magistrațilorLa ultimul termen al aceastui proces, care a avut loc pe 1 martie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au stabilit că sentința o vor anunța pe 13 martie. Cu toate aceste, magistrații ai pot amâna anunțul pentru un termen ulterior. Procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru Elena Udrea, cercetată în acest dosar pentru abuz în serviciu, luare de mită și tentativă de folosire de acte false pentru a obține fonduri europene. Riscă o pedeapsă maximă cu executare de peste 14 ani, dacă va fi găsită vinovată pentru toate faptele.

În Dosarul Gala Bute, Udrea este acuzată de procurori de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Cum anchetatorii au cerut judecătorilor de la Înalte Curtea să acorde pedeapsa maximă pentru aceste fapte, fostul ministru riscă să petreacă 14 ani și opt luni de închisoare, asta dacă va fi condamnată pentru toate cele trei acuzații. Decizia nu va fi definitivă, așa că Udrea o poate contesta fără să fie nevoită să intre după gratii.
Decizia nu va fi definitivă

Mai exact, pedeapsa Elenei Udrea va fi formată din condamnarea cea mai grea, care este cea pentru fapta de luare de mită. Codul Penal acordă maximum zece ani de închisoare pentru această infracțiune. La această condamnare se contopesc restul de două eventuale pedepse pentru abuz în serviciu și tentativă folosire de documente false pentru obținere de fonduri europene. Prima infracțiune se pedepsește cu un maximum de șapte ani, iar a doua tot cu maximum șapte ani. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: