Mie07282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Spune adio căderii părului şi firelor albe cu acest ingredient natural!

beneficii sucului de ceapaSucul de ceapă este o soluţie excelentă pentru păr. Tratamentele pentru păr cu suc de ceapă întârzie sau chiar stopează încărunţirea, stopează căderea părului şi contribuie la regenerarea acestuia.

Ceapa este bogată în sulf, substanţă care sprijină circulaţia sângelui, reduce inflamaţia şi întăreşte foliculii de păr.

 Sucul de ceapă are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, împiedicând astfel căderea părului datorată infecţiilor pielii capului. În plus, sucul de ceapă întăreşte părul şi previne degradarea şi ruperea acestuia.

Beneficiile sucului de ceapă asupra părului

Datorită concentraţiei mare de catalază, o enzimă sănătoasă, ceapa poate stopa albirea părului!

Un studiu recent desfăşurat la Universitatea din Bradford, în Marea Britanie, a constatat că încărunţirea prematură a părului se datorează acumulării de peroxid de hidrogen în foliculii de păr. Această substanţă cauzează stres oxidativ, care predispune părul la albire.

Catalaza poate cataliza reacţia de descompunere şi transformare a peroxidului de hidrogen în apă şi oxigen. Acesta este principalul mecanism prin care sucul de ceapă stopează încărunţirea şi căderea părului.

 Sucul de ceapă – Cel mai bun remediu natural pentru păr

Există mai multe moduri în care poţi obţine sucul de ceapă pentru regenerarea părului. În continuare ţi le prezentăm pe cele mai simple.

1. Suc stors: Decojeşte ceapa, tai-o pe jumătate şi stoarce sucul folosind storcătorul de fructe.

2. Suc concentrat cu tot cu pulpă: Decojeşte ceapa şi tai-o în patru părţi egale. Răstoarnă apoi bucăţile în blender şi amestecă-le la turaţie mare până ce obţii o consistenţă lichidă sau uşor păstoasă.

3. Suc din ceapă dată pe răzătoare: Decojeşte ceapa, tai-o pe jumătate, apoi dă-o pe răzătoarea fină. La sfârşit, stoarce pulpa de ceapă printr-un tifon şi colectează sucul.

Folosirea sucului de ceapă ca tratament pentru păr

Sucul de ceapă poate fi turnat direct pe pielea capului, sau poate fi aplicat cu ajutorul unui tampon de vată înmuiat în lichid. Pentru rezultate optime, se recomandă să laşi sucul să acţioneze pe pielea capului timp de cel puţin 30 de minute, chiar dacă mirosul este puternic şi greu de tolerat! Pentru ca sucul să se absoarbă mai bine în piele, se recomandă să acoperi părul cu o folie de plastic sau cu o cască de baie imediat după aplicare. La final, spală-te pe cap cu un şampon cu acţiune blândă. vezi mai multe...
sursa:secretele.com