Ma07142020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Tibi Uşeriu, singurul român care participă la cel mai greu maraton din lume

Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu i-a startul celui mai greu maraton din lume –“6633 Arctic Ultra”, competiţie a cărui câştigător a fost în 2016. Săptămâna trecută a vorbit la Cluj despre drumul său în viaţă: de la infractor la campion.

Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni - 120 de mile, 120 + de mile şi 350 de mile (566 de kilometri) şi s-au încris la start 23 de concurenţi din 12 ţări.

"Concursul se află la a noua ediţie şi anul acesta va fi ultimul în care sportivii au şansa de a concura efectiv pe drumul de gheaţă (Ice Road) de la Inuvik la Tuktoyaktuk. Acesta este ultimul tronson, de 120 mile din cursa de 350 mile. Din 2018, traseul se va schimba deoarece drumul pe gheaţă la Tuktoyaktuk nu va mai exista", au anunţat organizatorii maratonului.

Anul trecut, din România au participat trei sportivi la maraton, bistriţeanul Tiberiu Uşeriu reuşind să ajungă primul la linia de sosire după ce a parcurs cei 566 de kilometri ai cursei în 173 de ore şi 40 de minute.

Anul acesta Tiberiu Uşeriu s-a întors în Canada să îşi apere titlul.

"Vreau să îmi apăr titlul pe care l-am câştigat anul trecut. Voi fi singurul român care participă la această cursă şi printre puţinii care se reîntorc la maraton. Ştiu ce mă aşteaptă, ştiu ce am greşit la cursa de anul trecut, aşa că mi-am luat toate măsurile necesare. Voi încerca să comunic mai mult în timpul cursei pentru ca cei care mă urmăresc să ştie în permanenţă cum decurge maratonul", a declarat Tiberiu Uşeriu înainte de a pleca spre Cercul Polar.

După ce a câştigat cel mai greu maraton din lume, Tiberiu Uşeriu a fost felicitat de preşedintele Klaus Iohannis, iar autorităţile din Bistriţa-Năsăud i-au decernat premiul de excelenţă al judeţului.

Într-o carte lansată luna trecută, intitulată "27 de Paşi", Tibieriu Uşeriu, singurul român care a reuşit să câştige acest maraton, face dezvăluiri incredibile despre drumul său în viaţă - de la infractorul care a evadat din două închisori şi a fost vânat de Interpol şi până la sportivul de anduranţă care este acum.

Povesteşte despre o copilărie în care a fost abuzat, despre viaţa sa de infractor specializat în jafuri armate, despre închisoarea de maximă siguranţă din Germania în care a stat nouă ani. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net