Mie09282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Tu știi ce se intâmplă cu adevărat în organism atunci când ții o cură de slăbire? Iată cât sunt de periculoase dietele greşit alese din comoditate!

nu incerca sa slabesti pe termen scurt te poti imbolnaviLa modul general, dietele sunt benefice pentru că ajută organismul să elimine numeroase reziduuri. Partea mai puțin încurajatoare a fenomenului constă în lipsa de răbdare a celor care îşi doresc să slăbească, înainte de face o detoxificare.

Ani de zile de acumulare de grăsimi nu pot fi șterși imediat, cu buretele...

 O slăbire sănătoasă, cu efecte pe termen lung, nu poate fi realizată prin intervenții miraculoase și nici prin diete minune.

Cheia succesului ar putea fi puțină voință, împreună cu schimbarea unor obiceiuri de viață.

O dietă echilibrată, un stil de viață sănătos și activ alcătuiesc formula salvatoare prin care organismul îşi poate recapăta sănătatea şi vitalitatea, iar creierul este capabil să opereze la capacitate maximă.

În timpul unei diete echilibrate şi bine alese apar simptomele unei crize curative, de vindecare.

Nu trebuie, totuși, să le confundăm cu simptomele patologice din cauza unei diete prost alese sau cu falsele crize curative.

Pentru a înțelege de ce în unele situații crizele curative sunt benefice, iar în altele sunt dăunătoare, haideți să descoperim împreună care sunt fazele unei diete:

Faza 1

O persoană care mănâncă prea mult și nu are activitate fizică.

 Ceea ce manâncă se arde prost, iar organismul este supraîncărcat de toxine.

Forța vitală nu este suficentă pentru a face față surplusului de activitate pe care îl necesită modul de viață și apar boli de supraîncărcare: dureri de cap, afecțiuni ale căilor respiratorii, dureri de articulații

Faza II

Conştientă de situaţia sa şi de problemele de sănătate, o astfel de persoană recurge la o dietă.

Scăderea aportului alimentar şi, în consecinţă, scăderea activităţii organelor de care are nevoie digestia, fac ca forţa vitală să devină superioară “muncii” pe care o are de făcut organismul.

În realitate însă, forţele organismului au rămas aceleaşi, doar par mai mari, iar principalele beneficiare ale acestei situaţii sunt organele responsabile cu eliminările.

Apare criza curative benefică, care este intensă, dar de scurtă durată: de la câteva ore la câteva zile.

 Această criză are aspectul unor tulburări de care acea persoană a suferit în trecut.

În realitate este continuarea eforturilor incomplete din trecut ale organismului de a se debarasa de reziduuri, pentru că acesta fie a fost lipsit de forţă, fie a fost oprit prin medicaţie alopată simptomatică.

Chiar dacă este neplăcută, această criză are efecte benefice semnificative, iar persoana care le experimentaează se simte mult mai bine.

Pot avea loc mai multe crize succesiv, întrerupte de perioade de acalmie, care iau forme diferite: dureri de cap, erupţii cutanate, greutate în picioare, oboseală sau reactivarea vechilor tulburări, pe măsură ce reziduurile sunt eliminate.

 Faza III – Starea de bine

În această fază, dieta durează de ceva timp şi reziduurile au fost eliminate în mare parte.

Organismul s-a debarasat de toxine, au dispărut şi tulburările.

Aportul de substanţe nutritive furnizate de dietă sau de post sunt suficiente pentru a face faţă activităţilor acum reduse ale organismului.

Persoana respectivă se simte “uşoară”, în plină formă, are mintea limpede, forţa vitală este echilibrată cu nevoile organismului.

În acest stadiu, marea eroare care se face este să se considere că este starea de echilibru care trebuie conservată.

În realitate, nu numai că nu putem vorbi de aşa ceva, ci este un rezultat al unei diete prost alese, al unui regim restrictiv, nu al unui stil de viaţă şi al unei alimentaţii echilibrate, care pot fi practicate timp de câţiva ani. Este un echilibru instabil şi periculos!

Faza IV

Apare atunci când persoana care urmează o dietă a epuizat efectele benefice pe termen scurt.

Dacă se continuă dieta, rezervele nutritive vor deveni insuficiente pe termen lung, pentru a permite organelor să işi desfăşoare activitatea în mod normal. vezi mai multe...
sursa:secretele.com