Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Dacian Cioloş îşi face partid, dreapta se fărâmiţează

Dacian Cioloş îşi face partid, dreapta se fărâmiţeazăFostul premier Dacian Cioloş a anunţat că organizaţia non-guvernamentală pe care o va lansa alături de foştii membri ai Guvernului tehnocrat “ia foarte serios în calcul” să se transforme într-un partid politic. O lovitură neaşteptată la adresa celor care-l aşteptau în PNL ca lider providenţial, o uşurare pentru liberalii care-i purtau sâmbetele după înfrângerea din alegeri şi o ameninţare directă la adresa electoratului de dreapta dezamăgit de urmaşii Brătienilor.

Hulit de liberalii care i-au pus în cârcă înfrângerea usturătoare din 11 decembrie, fostul premier Dacian Cioloş pare mai degrabă convins să renunţe la ideea de a candida în iunie la şefia PNL.

Asta după ce mai mulţi lideri din Modrogan i-au trântit uşa în nas în mod public, iar alţii i-au transmis pe căi neoficiale să stea departe de partid. Ostilitatea liberalilor l-a împins pe fostul premier să-şi revizuiască planurile privind viitorul său pe scena politică şi să ia în calcul înfiinţarea propriului partid. “Deocamdată, nu am nimic conturat sau decis nici cu PNL-ul, nici cu USR-ul. Luăm în calcul foarte serios inclusiv un proiect politic nou, deci un proiect politic, o mişcare politică sau un partid politic. Obiectivul nostru este să putem contribui la un proiect politic credibil sau o alternativă politică credibilă pentru viitoarele alegeri, dar care să nu aştepte viitoarele alegeri, pentru a veni cu anumite propuneri care să poată să fie implementate până atunci”, a anunţat Cioloş într-un interviu la RFI. Înfiinţarea unui nou partid va fi precedată de lansarea unui ONG “cu obiective politice” - o asociaţie care va elabora propuneri legislative cu scopul de a fi susţinute de partidele prietene din Parlament. “Vor fi parte a acestei asociaţii, în momentul în care o vom lansa, mai mulţi dintre membrii fostului Guvern, la nivele diferite. Aş vrea să continuăm să lucrăm pe anumite proiecte pe care le-am început cât am fost la guvernare şi care nouă ni se par importante ca ele să fie implementate şi în domeniul economic, şi în domeniul social, în domeniul educaţiei, în domeniul sănătăţii şi aşa mai departe”, a explicat ieri fostul premier. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: