Sam01182020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cercetătorii clujeni de la USAMV încearcă să obțină Omega-3 din noi surse vegetale

Extragerea substanței Omega-3 printr-un procedeu care folosește o microalgă din Oceanul Pacific, dar și glicerolul crud, care rezultă în urma procesării biodiselului, și care ar putea să le ofere vegetarienilor, dar și celor care vor să limiteze consumul de pește, o sursă alternativă din acest acid gras esențial, reprezintă obiectul unui proiect derulat de o echipă cercetători din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Coordonatorul echipei, doctorul Dan Vodnar, a explicat joi, presei, în cadrul unui eveniment de prezentare a proiectului, că Omega-3 se extrage, în prezent, din câteva surse vegetale, cum ar fi diverse semințe și nuci, dar aportul nu este foarte mare.

"Vegetarienii iau puțin Omega 3 din sursele vegetale- nuci, semințe, însă aportul nu este suficient de mare. În mod normal, Omega 3 se obține din carnea de pește, însă noi venim cu o alternativă pentru vegetarieni astfel încât obținem Omega 3 din Limacinum, o microalgă din Pacific, multiplicată de noi în laborator", a spus Dan Vodnar.

Echipă a lucrat până în prezent și pe o substanță numită glicerol crud, ca sursă de obținere a unor substanțe nutritive, inclusiv Omega-3.