Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Funcționarii publici vor primi spor de risc și stres la serviciu, au votat senatorii

Funcționarii publici vor primi spor de risc și stres la serviciu au votat senatoriiFuncționarii publici vor primi spor de risc și stres la serviciu de 50% din salariul de bază, au decis senatorii. Propunerea mai trebuie să primească votul deputaților, pentru a fi adoptată.

Stresul este una din cauzele problemelor de inimă, a diabetului, obezităţii şi bolilor autoimune, susţin specialiştii, motiv pentru care care parlamentarii au decis să acorde mai mulți bani acelor persoane care, în opinia lor, sunt cele mai expuse acestui fenomen, adică funcționarilor publici, cei care lucrează direct cu oamenii.

Astfel, senatorii au votat acordarea unui spor de risc şi solicitare neuropsihică de 50% din salariul de bază pentru funcţionarii publici. Sporul nu poate face parte din salariul de bază.

În noiembrie 2016, după o sesizare a Guvernului Cioloș, magistrații Curții Constituționale (CCR) au decis că sporul pentru risc și suprasolicitare neuropshică poate fi acordat funcționarilor publici, dar nu poate fi inclus în salariul de bază. Senatul este primă cameră sesizată în acest caz, iar legea trebuie votată şi de Camera Deputaţilor pentru a fi adoptată. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: