Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Predare de ștafetă la Ministerul Justiției: Tudorel Toader a preluat luni conducerea instituției de la Ana Birchall

Noul ministru de la Justiție, Tudorel Toader, a ținut la rândul său o declarație de presă la finalul discuțiilor de primire-predare de mandat.

"Sistemul judiciar în general, societatea la rândul ei, se află într-un dinamică deosebită, niciodată nu vom spune că toate probleme sunt pe deplin și în totalitate rezolvate. La întrebarea dumneavoastră dacă moștenierea e grea sau nu, noi trebuie să cunoaștem realitatea așa cum este astăzi aici la Ministerul Justiției.

Sunt practic două palieri. Sunt activitățile curente de care trebuie să avem grijă să se desfășoare corect, complet și la timp. Și în al doilea rând, a doua direcție, sunt măsurile strategice pe care ni le propunem în viitor. Eu nu pot veni cu propuneri desprinse de realitate, eu nu pot veni decât cu propuneri de perfecționare, de îmbunătățire a activității. Activitate care înseamnă normativă pe de o parte, de punere în aplicare a legilații pe de altă parte", a afirmat Tudorel Toader.

Noul ministru de Justiție a precizat că se va face un "inventar" al deciziilor Curții Constituționale privind articolurile din Codul Penal și se va acționa prin proiect de lege privind transpurea în legislație a modificărilor cerute de judecătorii constituționali.

Luni dimineața, a avut loc predarea de ștafetă de la conducerea Ministerul Justiției. Noul ministru Tudorel Toader s-a prezentat la sediul instituției pentru a avea o discuție și a prelua conducerea de la fostul ministru interimar Ana Birchall.

Ana Birchall a ținut o scurtă declarație de presă la final în care a subliniat principalele activități avute în scurtul mandat interimar la conducerea ministerului. vezi mai multe...
sursa:b1.ro

Stiri mai vechi: