Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

China: Un fost judecător al Curţii Supreme Populare, condamnat la închisoare pe viaţă pentru corupţie

China: Un fost judecător al Curţii Supreme Populare, condamnat la închisoare pe viaţă pentru corupţieUn fost judecător al Curţii Supreme Populare din China a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de corupţie, acesta fiind cel mai recent caz în care un înalt oficial este pedepsit pentru luare de mită, au relatat media de stat, citate de Reuters.

Xi Xiaoming, fost vicepreşedinte al Curţii Supreme Populare, a fost anchetat din 2015. El este unul dintre oficialii de cel mai înalt rang judiciar înlăturaţi din funcţie în cadrul campaniei anticorupţie a preşedintelui ţării Xi Jinping de la demiterea lui Zhou Yongkang, fost şef al securităţii interne, condamnat şi el la închisoare pe viaţă în 2015.

Potrivit televiziunii de stat chineze, un tribunal din Tianjin (nord) l-a găsit vinovat pe Xi Xiaoming că a primit mită în total de 115 milioane de yuani (16,78 milioane de dolari) în perioada 1996-2015.

Xi Xiaoming şi-a recunoscut vinovăţia şi şi-a exprimat regretul, şi a primit astfel o sentinţă de închisoare pe viaţă, conform relatărilor, ceea ce probabil înseamnă că el a reuşit să scape de condamnarea la moarte.

Judecătorul, membru de 40 de ani al Partidului Comunist Chinez, a fost acuzat, de asemenea, de către partid în 2015 că a încălcat regulile de confidenţialitate şi a divulgat secrete în legătură cu activitatea judiciară.

Xi Xiaoming era ''numărul patru'' în ierarhia oficialilor Curţii Supreme Populare, unde era specializat în cazuri penale cu caracter economic. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: