Ma09222020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Surpriză? Luna de miere dintre Rusia și Donald Trump se apropie de sfârșit!

Surpriză? Luna de miere dintre Rusia și Donald Trump se apropie de sfârșit!La scurt timp după ce Kremlinul a aplaudat victoria lui Donald Trump, iar demo­crații au acuzat Moscova că, prin piraterie informatică, a influențat rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA pentru a-și instala candidatul-prieten în fruntea Casei Albe, luna de miere dintre Rusia și actualul lider al administrației de la Washington se apropie de sfârșit.

În prima convorbire telefo­nică avută cu noul președinte american, șeful Kremlinului, Vladimir Putin, nu i-a cerut lui Donald Trump să ridice sancțiu­nile impuse Rusiei și nici să între­rupă sprijinul constant acordat Kievului. Putin a preferat, de asemenea, să nu aducă în discuție anumite declarații dure antirusești formulate de membri ai noii admi­nistrații de la Washington.

Mai mult, Moscova pare să-i fi acordat lui Trump un răgaz „de acomo­dare” cu problematica tensionată a relațiilor bilaterale, susținând dezmințirile publice oferite de Casa Albă în privința conținutului discuțiilor dintre fostul consilier pe probleme de securitate națională, Michael Flynn, și ambasadorul rus în SUA, și anunțând, în același timp, că este de acord să reexa­mineze propunerea președintelui american asupra creării de zone de siguranță în interiorul Siriei, sugestie respinsă inițial de Putin.

Puternicul sentiment antirusesc din Congresul american, exprimat în egală măsură de republicani și democrați, pare să-l fi determinat însă pe imprevizibilul șef al admi­nistrației americane să-și schimbe spectaculos retorica din campanie față de Rusia.

Acuzat de contacte „nepotrivite” cu Moscova în peri­oada în care președintele Obama era încă în funcție, Michael Flynn, consilier pentru securitatea nați­onală al președintelui Trump, a fost obligat să demisioneze, luni seară. Imediat, parlamentarii ruși au reacționat violent, numind această demisie un semn că noua administrație Trump este influ­ențată de aceeași „paranoia” față de Kremlin, care contaminase și cabinetul Obama. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: