Joi07072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Încă o femeie a fost arestată în legătură cu asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong-un

Încă o femeie a fost arestată în legătură cu asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong-unPolița din Malaezia a arestat încă o femeie, suspectată de asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al dictatorului nord- coreean kim Jong-un, care a fost otrăvit pe aeroportul din Kuala Lumpur.

Femeia a fost reținută joi dimineața, având asupra ei un pașaport indonezian, iar  oamenii legii au declarat că mai caută câțiva suspecți străini, în legătură cu aparenta asasinare a lui Kim Jong-nam.

O altă femeie a fost arestată miercuri pe aeroportul din Kuala Lumpur, ea urmând astăzi să apară în fața judecătorilor. Aceasta avea asupra ei un document de călătorie vietnamez. Suspecta a fost identificată cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere după asasinat. Autorităţile au identificat-o drept Doan Thi Huong, născută pe 31 mai 1988.

Kim Jong Nam a fost asasinat pe aeroport, cu ace otrăvite, de două femei suspectate că ar fi agenți ai Phenianului.

Malaezia nu a confirmat oficial că persoana asasinată este Kim Jong Nam, deoarece călătorea sub un alt nume, Kim Chol. Coreea de Nord nu a comentat informațiile, însă oficiali de la Ambasada țării în Malaezia au vizitat spitalul de la Kuala Lumpur, unde a fost dus trupul neînsuflețit al lui Kim.

Kim Jong-nam s-a ascuns în Malaezia în 2014, după execuția unchiului său, Jang Song-thaek, ce a avut loc în decembrie 2013. Ultima dată a fost văzut mâncând paste într-un restaurant italian din Jakarta, Indonezia. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro