Joi12012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

ANAF va primi datele de identificare ale proprietarilor de site-uri din România

ANAF va primi datele de identificare ale proprietarilor de site-uri din RomâniaANAF va primi datele de identificare ale proprietarilor de site-uri din România, în baza unui protocol semnat cu Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică – I.C.I. Bucureşti.

ANAF și Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică vor semna un protocol care prevede ca ICI să pună la dispoziția ANAF datele  de identificare din baza de date a ICI Bucureşti ale deținătorilor domeniilor cu extensia .ro, înregistrate în serviciul RoTLD (www.rotld.ro). Scopul, potrivit comunicatului de presă transmis marți de ANAF, este „îndeplinirea atribuțiilor care îi revin privind colectarea veniturilor și prevenirea si combaterea evaziunii şi fraudei fiscale”.

Agenția Națioanală de Administrare Fiscală precizează că furnizarea datelor se va realiza „cu respectarea legislaţiei în vigoare”.

În Parlament, senatorii au respins recent un proiect care prevedea ca datele de contact ale persoanelor fizice ce deţin domenii web să fie prezentate public fără consimţământul acestora. Proiectul a fost respins după ce Guvernul a arătat că o astfel de măsură încalcă normele Uniunii Europene. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: