Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Moscova ar trimite agenţi în UE sub acoperirea de solicitanţi de azil

Moscova ar trimite agenţi în UE sub acoperirea de solicitanţi de azilServiciile secrete ruse îşi trimit de mai mulţi ani agenţii în ţări din Uniunea Europeană sub acoperirea de solicitanţi de azil, dintre care cei mai mulţi sunt originari din Cecenia, cu documente false, relatează vineri, în pagina sa electronică, agenţia de presă ucraineană Unian, citând canalul de televiziune german ZDF.

Această dezvăluire a fost făcută pentru ZDF de către autorii filmului documentar "Războiul Rece al lui Putin" care, la rândul lor, au intrat în posesia informaţiei respective de la un presupus fost responsabil FSB, aflat în prezent în Occident.

Potrivit acestuia, Rusia şi-ar trimite agenţii în Europa cu documente false pentru a se infiltra în comunităţi islamice din ţări UE "pentru a submina şi destabiliza Occidentul".

În film, ex-responsabilul FSB este prezentat cu numele mic Igor, chipul său nu apare, iar vocea îi este deformată.

Potrivit Agerpres, autorii filmului susţin că el este un fost colonel FSB, cu 20 de ani de experienţă în această structură de informaţii rusă, şi care personal ar fi fost implicat în operaţiuni de infiltrare a agenţilor sub acoperirea de refugiaţi: ar fi participat în pregătirea documentelor de identitate false pentru originari din Cecenia.

"Este un fost colonel FSB, probabil, ofiţerul cu cel mai înalt rang al serviciilor secrete ruse care a rămas în Europa în timpul regimului lui Putin"- afirmă autorii. Egmont R. Koch, unul dintre ei, susţine că s-a întâlnit de cel puţin cinci ori cu acesta şi a discutat peste 15 ore, inclusiv cu camera de filmat deschisă, conform Unian. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: