Vi08192022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

BRD: "Prioritate pe programul Prima Casă". Ce strategie are pentru 2017

BRD: "Prioritate pe programul Prima Casă". Ce strategie are pentru 2017BRD, a doua bancă de pe piaţa locală după totalul activelor, se va orienta cu prioritate în 2017 pe acordarea de credite în programul Prima Casă, dar şi pe partea de credite ipotecare standard, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Marinel, director general adjunct la BRD.

'BRD are o cotă de piaţă în acest program de 20-25% din total. Strategia este de a merge cu prioritate pe programul Prima Casă şi să ne menţinem cota de piaţă, depinde şi de plafoanele aprobate de Ministerul Finanţelor', a spus reprezentantul BRD. La rândul său, Francois Bloch, a subliniat că BRD are o cotă tradiţională de piaţă de 10-15% la diverse produse bancare, în timp ce pentru programul Prima Casă cota de piaţă este mult mai mare, de 25%.

În 2016, creditele acordate de BRD persoanelor fizice au crescut cu 4,5%, creşterea fiind determinată de creditele pentru locuinţe şi creditele de consum, denominate în lei. Programul guvernamental "Prima Casă" a continuat în 2016 şi a reprezentat un factor cheie al avansului înregistrat de creditele pentru locuinţe.

Directorul financiar al BRD, Stephane Fortin, a precizat că soldul creditelor ipotecare acordate de BRD este de 10 miliarde lei, din care creditele Prima Casă reprezintă 70%.
vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro