Joi12082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Raluca Turcan, despre moțiunea de cenzură: Rar s-a vazut in Romania un abandon mai brutal al interesului public

Raluca Turcan, despre moțiunea de cenzură: Rar s-a vazut in Romania un abandon mai brutal al interesului public Şedinţa de plen comun a Parlamentului, în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România" și iniţiată de PNL şi USR, a început. Moţiunea urmează să fie dezbătută şi votată miercuri.

"Această moţiune de cenzură este o sancţiune politică la adresa unui comportament de guvernare inacceptabil în UE. 'Noaptea ca hoţii' a devenit sloganul guvernării Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu. Este sloganul unei democraţii originale pe care domnii amintiţi încearcă să o instaureze în România, o democraţie repetată în cheie infracţională şi care pretinde că în baza unui vot popular orice este permis: ordonanţe de urgenţă croite pentru clientela politică, distrugerea instituţiilor şi a celorlalte puteri.

Cred ca pe baza voturilor, orice este permis.

Domnule Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu, odată terminată campania aţi uitat de oameni, de cei mulţi, aţi abandonat agenda populaţiei şi priorităţile ţării şi v-aţi închis noaptea în Palatul Victoria pentru a da legi care să vă salveze, pe dvs şi pe protejaţii dvs. Rar s-a văzut în România un abandon mai brutal al interesului public. Este revoltător, într-o noapte trei oameni de la vârful coaliţiei guvernamentale şi complicii lor au reuşit să abată România de la parcursul său firesc printr-o încercare de a salva protejaţii politici de acţiunea justiţiei

Salvarea protejatilor dvs nu a existat in programul de guvernare pentru care ati fost votati.

In mai putin de doua luni ati reusit sa distrugeti imaginea Romaniei.

Un grup format din domnii Dragnea-Tăriceanu-Grindeanu a reuşit să distrugă complet imaginea Romaniei pe plan extern, aşa cum doar Ion Iliescu şi minerii chemaţi de domnia sa în Bucureşti au mai reuşit să o facă. Aţi comis-o foarte grav, domnilor Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu. Aţi comis-o foarte grav, doamnelor şi domnilor membri ai Guvernului României. O ţară întreagă v-a prins în flagrant şi mi-e teamă că răul produs este incomensurabil.

Ce ati facut in aceste zile arata dispretul fata de regulile de baza ale democratiei. Niciun rezultat electoral nu motiveaza un abuz.

Ati inselat votul oamenilor si ati distrut speranta. Ati simulat destul respectul fata de democratie si fata de Constitutia Romaniei.

Niciun Guvern nu poate să ia decizii pe furiş, în toiul nopţii, pentru protejaţii politici şi să spere că acest lucru va rămâne fără consecinţe. Nicicând în istoria României moderne un Guvern nu a îndrăznit să fie atât de făţiş complicele hoţilor, absolvindu-i de pedeapsă. Niciun Guvern n-a cutezat să dea o ordonanţă care-i şterge o acuzaţie şefului principalului partid de guvernământ. (...) Din punct de vedere democratic, singura soluţie corectă pentru dumneavoastră, domnilor Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu, este demisia de urgenţă a dumneavoastră, dar mai ales a Cabinetului care poartă cea mai directă responsabilitate pentru un gest fără precedent în istoria României

Singura solutie este demisia dvs.  Ar fi un gest de minima reparatie fata de raul pe care l-ati facut. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: