Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

TVA-ul colectat ajunge la elevi, biserici și drumuri. Copiii vor beneficia de fructe proaspete în loc de lapte și corn

TVA-ul colectat ajunge la elevi biserici și drumuri Copiii vor beneficia de fructe proaspete în loc de lapte și cornColectarea unui procent cât mai mare a TVA-ului la buget este esențială prin prisma împărțirii acestuia atunci când vine vorba de educație, alimentația sanătoasă a copiilor și o bătrânețe cât mai liniștită pentru bunicii noștri.

După aprobarea bugetului pe 2017, o bună parte din TVA-ul colectat va merge către cei care au cea mai mare nevoie de banii strânși de la firme. Astfel că, în bugetul din acest an banii vor merge, printre altele, în finanţarea drepturilor privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore.

Programele de consum al fructelor proaspete în școli pentru elevi și preșcolari vor fi și ele finanțate „potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 558/2016 privind stabilirea fructelor proaspete distribuite, a perioadei şi frecvenţei distribuţiei, a limitei valorii zilnice/elev, a fondurilor necesare pentru distribuţia fructelor proaspete, a măsurilor adiacente distribuţiei de 5 fructe proaspete, a bugetului aferent acestora”, se arată în legea bugetului de stat pe 2017. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro