Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Klaus Iohannis participă reuniunea informală a Consiliului European

Klaus Iohannis participă reuniunea informală a Consiliului EuropeanPreşedintele Klaus Iohannis participă vineri, la Valletta, în Republica Malta, la reuniunea informală a Consiliului European, principalele teme de pe agendă vizând dimensiunea externă a migraţiei şi pregătirea întâlnirii liderilor Uniunii Europene, care va avea loc la Roma, în luna martie, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, referitor la chestiunea migraţiei, obiectivul reuniunii de la Malta este adoptarea unei Declaraţii politice cu privire la gestionarea fenomenului migraţiei, cu accent pe dimensiunea externă a acestuia. Astfel, declaraţia pe care liderii europeni urmează să o agreeze se referă la principalele măsuri care se intenţionează să fie implementate în perioada următoare pentru asigurarea unui control eficient al graniţelor externe ale Uniunii Europene.

Acţiunile UE vor avea în vedere, în special, sprijinirea Libiei, prin oferirea de ajutor pentru instruirea pazei naţionale de coastă, pentru dezvoltarea comunităţilor locale, consolidarea capacităţii de management al frontierelor, asigurarea unei capacităţi de recepţie adecvate pentru migranţi. De asemenea, se are în vedere intensificarea luptei împotriva reţelelor de traficanţi de migranţi, precum şi consolidarea dialogului şi cooperării cu statele vecine Libiei, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

"Preşedintele României va exprima susţinerea deplină pentru o politică de migraţie sustenabilă a UE, prin asigurarea unui control efectiv al graniţelor externe ale Uniunii şi prin reducerea semnificativă a fluxurilor migratorii spre Europa", se menţionează în comunicat. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: