Ma09282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Frica de controale: oamenii de afaceri vor Legea Prevenţiei

Frica de controale: oamenii de afaceri vor Legea PrevenţieiOamenii de afaceri români sunt terorizaţi de organele de control şi se simt nedreptăţiţi faţă de multinaţionale, care sunt clar favorizate în această privinţă. De aceea, mediul de afaceri are nevoie de Legea prevenţiei, care să aducă un echilibru între agenţii economici şi instituţiile de control, este concluzia forumului “Relaţia dintre stat şi mediul de afaceri în 2017- Legea Prevenţiei”, organizat de Intact Media Group. Deşi la eveniment îşi confirmaseră participarea Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu şi ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu, nici unul nu a mai ajuns, spre neplăcuta surpriză a celor prezenţi.

Frica de control este un sentiment oribil când desfăşori un business în România, a declarat în cadrul forumului Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. "Aproape toţi reprezentanţii mediului de afaceri au discutat despre sentimentul de frică, ceea ce este un sentiment oribil când vrei să desfăşori o activitate de business în România. Dacă discutăm de companiile cu capital românesc şi mă refer la cele care îşi desfăşoară activitatea în mod corect se confruntă, într-adevăr, cu o concurenţă neloială. O dată din partea companiilor multinaţionale, fiindcă acestea au un mecanism de lobby foarte bine pus la punct, ca de exemplu prin ambasade, prin relaţii externe la cel mai înalt nivel. Companiile noastre cu capital românesc nu se bucură de aceste privilegii, iar statul român are obligaţia să creeze o platformă pentru a-şi reprezenta interesele şi pentru a proteza şi interesele companiilor cu capital românesc", a spus Laufer. Şi Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a vorbit despre problema instituţiilor de control şi a predictibilităţii deficitare.

    "Autorităţilor de control româneşti le este, câteodată, frică de profesionalismul comitetului de primire de la multinaţionale. Şi atunci preferă să îşi verse năduful pe capitalul autohton”, Mihai Daraban, preşedintele CCIR. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro