Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce a scris presa internațională despre protestele de miercuri seară

Ce a scris presa internațională despre protestele de miercuri searăMai multe publicaţii internaţionale au scris miercuri noaptea despre cele mai ample proteste antiguvernamentale organizate după căderea comunismului în România. Aceste proteste au izbucnit după adoptarea unei ordonanţe care dezincriminează abuzul în serviciu atunci când prejudiciul este mai mic de 200.000 de lei şi reprezintă o lovitură grea dată luptei anticorupţie, în vreme ce presa internaţională atrage atenţia şi asupra violenţelor din Piaţa Victoriei.

BBC relatează că până la 150.000 de români s-au strâns în faţa Guvernului, iar alţi zeci de mii de oameni au protestat în marile oraşe din România. De asemenea, un număr de protestatari au aruncat cu petarde şi torţe aprinse spre jandarmi, care au răspuns cu gaze lacrimogene în jumătate din Piaţa Victoriei.

”Am venit aici pentru a ne proteja ţara împotriva criminalilor care au încercat să distrugă statul de drept în România. Am venit să ne protejăm drepturile şi interesele”, a declarat Nicolae Stancu, un protestatar din Capitală.

În Bucureşti, protestatarii au scandat ”demisia” şi ”hoţii, hoţii”.

”Şansele noastre sunt mici, dat este important să luptăm”. a explicat arhitecta Gabriela Constantin.

De asemenea, aceste proteste au izbucnit la doar câteva ore după ce Uniunea Europeană a emis un avertisment clar cu privire la subminarea luptei anticoruoţie în România.

”Lupta anticorupţie trebuie să avanseze, nu să fie subminată. Urmărim cu mare atenţie evoluţiile din România”, a transmis preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Jurnaliştii precizează că ordonanţa de urgenţă reprezintă un beneficiu imediat pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: