Joi07072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Arafat promite clujenilor motociclete de intervenţie urbană şi autospeciale de ultimă generaţie

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a participat duminică la Palatul Administrativ la o şedinţă de analiză a structurilor implicate în gestionarea sistemului de urgenţă din judeţ.

Arafat a abordat subiecte legate de gradul de implementare a sistemului unic digital de fișe ale pacienților și de raportare la nivelul serviciilor medicale de urgență; starea parcurilor auto ale acestor structuri și posibilitatea dotării acestora cu ambulanțe și autospeciale de ultimă generație.

De asemenea, s-au propus dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj cu motociclete de intervenţie urbană SMURD, necesare acordării primului ajutor în cazul accidentelor produse în zone aglomerate; încadrarea cu personal a unităților spitalicești de urgență în condițiile în care reprezentanții sectorului de urgență reclamă existența unui deficit.
 
La întâlnire, desfăşurată în prezenţa prefectului Gheorghe Ioan Vuşcan, au fost prezenţi directori și directori adjuncți ai unităților spitalicești, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al judeţului Cluj, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, precum şi ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net

Stiri mai vechi: