Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

În spitale ar putea apărea ”Biroul Pacientului”. Persoanele nemulțumite de serviciile medicale vor putea reclama doctorii și asistentele

EXCLUSIV  În spitale ar putea apărea Biroul Pacientului Persoanele nemulțumite de serviciile medicale vor putea reclama doctorii și asistenteleÎn spitale ar putea apărea ”Biroul Pacientului”. Potrivit unei inițiative legislative aflată încă în lucru, un grup de parlamentari dorește ca bolnavii să poată reclama conducerii spitalelor, prin acest birou, dacă nu au fost bine tratați în unitatea medicală respectivă.

Un grup de parlamentari vrea să implementeze în toate unitățile medicale din țară, de stat sau private,“Biroul pacientului”, un loc în care oricine își poate spune păsurile despre modul în care este tratat în spital.

Este vorba despre un concept care funcţionează deja cu succes în ţările din Vestul Europei şi care este de fapt o interfaţă între pacienţi, aparţinători şi personalul medical din instituțiile medicale.

”Prin înfiinţarea acestui birou, pacienţii, foştii pacienţi, familiile, aparţinătorii şi personalul medical se vor putea adresa în cazul în care vor fi nemulţumiţi de calitatea serviciilor medicale, dar și dacă vor avea o sugestie sau o recomandare. Vor putea spune dacă nu au fost trataţi cu respect și vor putea să înregistreze o reclamaţie. Tot aici li se vor da informaţii legate de procedura medicală, tratament, sau pur şi simplu dacă vor dori să transmită mulţumiri pentru felul în care au fost îngrijiţi”,  spune senatorul PSD Sorina Pintea (foto), fostul manager al Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, unde urmează să fie înființat un astfel de serviciu. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro