Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Afacerile familiei Castellano în România. Investiții în cluburi și restaurante de lux

Afacerile familiei Castellano în România Investiții în cluburi și restaurante de luxFrații Castellano, acționarii clubului Bamboo, fac parte dintr-o familie care a deschis și a cumpărat în ultimele două decenii mai multe afaceri în România. Dinamovistul Cristian Borcea este unul dintre cei care le-au cedat un restaurant.

Familia Castellano a apărut în România în preajma anului 1992, când descendeții Puppetei Maresca, prima femeia numită lider al Mafiei, au demarat afaceri în București și Timișoara. Investițiile în cluburi de lux, magazine de bijuterii și ceasuri, dar și în construcții sau agricultură au fost afacerile preferate de frații Castellano: Ciro, Lorenzo și Giosue. De-a lungul anilor au controlat peste 20 de firme, iar acum mai sunt acționari în șapte.

Ciro, fratele cel mare, în vârstă de 53 de ani, a fost arestat în 2001 pentru presupuse legături cu Camorra, ramura a mafiei din Italia care acționează în zona Napoli. A fost atunci extrădat în Italia.

Restaurant luat de la Borcea

Mezinul este Lorenzo Castellano, în vârstă de 47 de ani. Numele său a apărut în dosarul denumit „Cocaina” ca fiind unul dintre clienții lui Robert Sandu, nepotul fostului președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu.
Lorenzo Castellanoa fost asociat în Zerillos Group, firmă care deținea două restaurante Zerillo’s. Afacerea a fost începută în 2003 când a fost deschisă prima locație. Apoi, a fost achiziționat un club de la Cristi Borcea și transformat în restaurant. Afacerea cu restaurante a murit acum opt ani. Zerillo’s era deţinut direct de italianul Lorenzo Castellano (5% din acţiuni) şi indirect de Giosue Castellano. Acesta deținea 95% din acţiuni prin intermediul companiei Bambu Tei.
Vedeta familiei deținea și Le Gaga

Al treilea și cel mai cunoscut frate Castellano, Giosue (51 de ani), este cel care deținea clubul Bamboo. Oficial, conform datelor de la Registrul Comerțului, clubul “Bamboo” este controlat acum de firma Morgana Invest care are ca acționari: Bambu Tei – 99,99%, Vincenzo Castellano – 0,001%. La rândul ei firma, Bambu Tei este deținută de Giosue Castellano cu 99,96%.

O altă firmă care aparține familiei Castellano este Vincast Invest. Prin această societate este controlat clubul Le Gaga. Asociaţii firmei bucureştene înfiinţată în 2009 sunt Vincenzo Castellano, fostul soţ al cântăreţei Antonia, şi Bambu Tei.

Reamintim că membrii familiei Castellano sunt născuți și își au domiciliul în Castellamare di Stabia. Este vorba de un mic orășel cu 60.000 de locuitori din regiunea Napoli. Aici au trăit, până să emigreze, părinții lui Al Capone (1918-1947), cel mai cunoscut mafiot american, dar localitatea este și una unde multe clanuri ale mafiei italiene sunt prezente. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: