Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Hotel lovit de avalanșă, în Italia. Mai mulți turiști și angajați ai hotelului ar fi fost găsiți morți

Hotel lovit de avalanșă, în Italia. Mai mulți turiști și angajați ai hotelului ar fi fost găsiți morți 482Presa internațională scrie că cel puțin 30 de oameni, turiști și angajați ai hotelului, ar fi fost găsiți morți.

Potrivit express.co.uk, salvatorii au găsit doi supraviețuitori și caută alte trei persoane.

Informația a fost difuzată de postul de televiziune SkyTG24, care susține că mai mulți morți au fost găsiți în interiorul hotelului, fără să precizeze numărul lor.

Italia a fost zguduită, miercuri, de patru seisme puternice. Toate au avut magnitudinea de peste 5 grade pe Richter şi au fost resimţite puternic în centrul peninsulei. O persoană a murit, iar alte peste 20 sunt date dispărute. În mai multe oraşe s-au închis şcolile, iar circulaţia feroviară a fost suspendată.

Tot din cauza cutremurelor s-au produs și numeroase avalanșe în zonele montane. Cel putin 20 de persoane sunt date dispărute, după ce o avalanşă a lovit un hotel din regiunea Pescara.

Zeci de echipe de intervenţie au plecat seara trecută la Farindola. Însă, misiunea lor le este, în continuare, îngreunată de condiţiile meteorologice nefavorabile. Potrivit autorităţilor, drumul este acoperit de un strat de peste doi metri de zăpadă şi în zonă viscoleşte. Salvamontiştii din staţiunile apropiate încearcă şi ei să ajungă la hotelul lovit de avalanşă.

Cu câteva ore înainte de avalanşă, hotelul Rigopiano a postat pe Facebook un mesaj în care anunţa că liniile telefonice nu funcţionează din cauza vremii rele.

Câteva ore mai tîrziu un cuplu rămas blocat în hotel a reuşit să ceară ajutorul disperat autorităţilor din Peninsulă. "Ajutor, ajutor! Murim de frig! " Este singurul mesaj trimis din partea celor dispăruţi.

Autorităţile spun că avalanşele au fost cauzate de cele patru cutremure şi replicile acestora care au zguduit, ieri, Italia. vezi mai multe...
sursa:antena3.ro

Stiri mai vechi: