Lun09262022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce spune Samsung despre cauza incendierii telefoanelor Galaxy Note7

În octombrie 2016, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a decis să suspende producția telefonului Galaxy Note 7 din motive de siguranță, după ce au fost raportate cazuri în care bateria telefonului a luat foc.

Concluziile anchetei oficiale ar fi că incendiile şi exploziile semnalate la telefoane Galaxy Note7 ar fi cauzate exclusiv  de acumulatorii Li-ion şi nu de un defect hardware/software la nivelul dispozitivului.

Rezultatele anchetei sunt importante mai ales în contextul în care zvonuri din surse apropiate companiei conturau planuri pentru repunerea în vânzare a dispozitivelor Note7 deja retrase ca şi produse recondiţionate destinate cumpărătorilor din pieţe emergente ca India şi Vietnam. Raportul detaliat al anchetei urmează să fie publicat în data de 23 ianuarie, scrie go4it.ro.

Tot atunci, liderul diviziei Samsung mobile - Koh Dong-jin - va dezvălui care sunt măsurile luate de companie pentru a evita o experienţă similară şi cu modelul Galaxy S8. Urmând primelor cazuri de incendiere raportate la seria Galaxy Note7, Samsung a retras de pe piaţă nu mai puţin de 2.5 milioane dispozitive, transmiţând astfel un mesaj cât se poate de ferm privind determinarea de a găsi o rezolvare pentru problemele apărute în cel mai scurt timp posibil.

Din păcate, felul în care Samsung a gestionat ulterior situaţia a lăsat de dorit, oprirea de la vânzare a loturilor de dispozitive echipate cu acumulatori Samsung SDI şi păstrarea celora echipate cu acumulatori livraţi de alţi furnizori ducând la amplificarea scandalului, mai ales după ce s-au raportat noi cazuri de incendiere. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net

Stiri mai vechi: