Joi12012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ipoteză șocantă în cazul asasinării șefului de post din Vișeul de Jos. Executat pentru greșeala fiului?

EXCLUSIV  Ipoteză șocantă în cazul asasinării șefului de post din Vișeul de Jos Executat pentru greșeala fiuluiCazul uciderii agentul șef principal Gheorghe Nistor, șeful de post din Vișeu de Jos, i-a trimis pe investigatori și pe o pistă de-a dreptul halucinantă. Procurorii maramureșeni și judiciariștii de la IGP încearcă să deslușească motivația acestui omor, comis cu brutalitate, și să afle dacă subofițerul a plătit cu viața pentru o greșeală din trecut a fiului său, Mircea Alexandru Nistor, vinovat de moartea unei fete de 16 ani! Asasinii – Aurelian și Marius Ovidiu Tomoioagă -, cei care l-au hăcuit pe subofițer, sunt arestați dar refuză să vorbească.

Acum câteva zile, un polițist – șef de post în orașul maramureșean Vișeu de Jos -, a fost ucis în biroul său. Patru lovituri de cuțit care au țintit zone vitale ale trupului – abdomen, torace și gât -, îl doboară pe agentul șef principal Gheorghe Nistor care se prăbușește fără suflare cu inima străpunsă și jugulara tăiată. Pentru prima oară în istoria modernă a României, un polițist este ucis în biroul său, în plină zi, într-o clădire a unei instituții publice în care se aflau foarte mulți oameni. Un atac deosebit de violent, la ”vedere”, care ar fi tebuit să aibă o motivație extremă…

Fiul polițistului a ucis, într-un accident, o tânără

În acest moment, printre localnici, se vorbește că agentul șef principal Gheorghe Nistor ar fi plătit cu viața pentru o greșeală din trecutul nu foarte îndepărtat al fiului său. Oamenii vorbesc de o crimă care să răzbune moartea unei tinere ucise din greșeală de fiul polițistului! Conform unor surse apropiate anchetei, a fost luată în calcul și o eventuală legătură existentă  între accidentul mortal produs acum trei ani de Mircea Alexandru Nistor, pe atunci în vârstă de 21 de ani,  și uciderea tatălui său, șeful Postului de Poliție Vișeu de Jos. La jumătatea lunii noiembire a anului 2013, la doi pași de Vișeu de Jos, mașina condusă de Nistor jr. a ieșit de pe carosabil și s-a izbit violent de un stâlp de pe marginea DN 18. O fată de 16 ani a murit zdrobită, iar un bărbat de 30 de ani a fost grav rănit.

Familiile victimelor nu au cerut despăgubiri și nu au depus pângeri, însă tânărul – care împreună cu prietenii săi se întorcea în miez de noapte de la o petrecere -, s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă și a fost trimis în fața unei instanțe a Judecătoriei Vișeu de Sus. Tragedia de atunci a fost readusă în actualitate din primul moment al cercetărilor pentru a exclude ipoteza unui asasinat comis din răzbunare.

”Nu există nici un fel de grad de rudenie între fata care a murit atunci, între cealaltă victimă care a fost rănită grav și cei doi suspecti de crimă. Oricum, nu excludem nici un fel de ipoteză. Multe audieri vor fi reluate pentru a putea stabili dacă cei doi au acționat singuri sau dacă au fost instigați de cineva ca să ucidă. Vom recerceta și locul faptei și vom reface ultimele zile de dinaintea omorului cu ajutorul martorilor și al camerelor de supraveghere din oraș. La crimă știm sigur că au fost doar ei. Ne interesează și dacă mai este cineva în toată această poveste”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Asasinii nu vorbesc nici măcar cu avocatul

Din momentul în care au ajuns în birourile procurorilor, frații Tomoiagă nu au mai scos nici o vorbă. Au refuzat orice fel de dialog cu investigatorii. Au amuțit, pur și simplu. Nici cu apărătorul lor din oficiu nu au vrut să vorbească. Cu greu au acceptat să fie examinați medical și să li se recolteze probe biologice.

”Au refuzat să dea orice fel de declarații. Abia dacă răspund la întrebările uzuale, obligatorii pentru identificarea lor. Inițial, am încercat o examinare medicală voluntară, dar nu au dorit. Apoi, cu acceptul lor, li s-au luat probe de sânge, de urină, de salivă și mostre de păr”, au adaugat sursele citate. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro