Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Presa internațională, despre Shhaideh

Presa internațională, despre ShhaidehMass-media internaționale comentează propunerea de premier avansată, miercuri, de președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, remarcând că pentru prima dată România ar putea avea un prim-ministru femeie și, de asemenea, ar fi pentru prima oară când în fruntea guvernului de la București s-ar afla o persoană de confesiune musulmană.

Propunerea ca Sevil Shhaideh să ocupe acest post este o mișcare-surpriză a liderului PSD, partidul care a câștigat scrutinul legislativ din 11 decembrie, scrie Bloomberg, subliniind că printre argumentele menționate de Liviu Dragnea pentru susținerea acestei propuneri se numără și experiența în atragerea fondurilor europene, acumulată în perioadă cât ea a condus Ministerul Dezvoltării. Agenția France Presse consideră această propunere drept o concesie făcută de Liviu Dragnea pentru a evita o criză politică, în condițiile în care liderul PSD ar fi dorit să ocupe el postul de premier, dar nu poate din cauza opoziției președintelui Klaus Iohannis, care invocă legea ce nu permite persoanelor condamnate penal să dețină un post în guvern. Mass-media internaționale mai menționează și posibilitatea revizuirii în perspectivă a acestei legi, pe care Dragnea o consideră neconstituțională, - întrucât prevede o sancțiune „pe viață" -, astfel încât liderul PSD să poată totuși deveni prim-ministru.

Premieră pentru România

În acest context, agenția germană DPA subliniază declarația prin care Liviu Dragnea a precizat că, deși nu ocupă postul de premier, îi revine responsabilitatea politică pentru activitatea guvernului și nu va renunța la această responsabilitate. Aceeași agenție de presă mai remarcă faptul că România ar putea avea pentru prima dată un premier musulman, deși numai 0,3% din populația ei este de confesiune musulmană.

Prin propunerea sa pentru funcția de premier, Liviu Dragnea a surprins și mass-media internaționale. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: