Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Atac terorist la Berlin - Pakistanezul suspectat, eliberat din lipsă de probe

Atac terorist la Berlin - Pakistanezul suspectat, eliberat din lipsă de probePakistanezul reținut după ce un TIR a intrat în mulțimea adunată la targul de Crăciun de la Berlin, a fost eliberat din lipsă de probe, a declarat procurorul general al Germaniei, citat de RT.

Cetățeanul polonez găsit înjunghiat în TIR a fost identificat. Acesta se numește Lukas Urban, era în vârstă de 37de ani și provenea din satul Roznowo, aflat în apropierea graniței cu Germania. Polonezul care era șoferul de fapt al camionului, a fost înjunghiat și împușcat mortal chiar în cabina vehiculului înainte ca acesta să fie deturnat și condus cu viteză prin mulțime.

"Persoana a fost pusă în libertate în cursul serii, din ordinul Parchetului federal. Rezultatele anchetei nu au furnizat, până la acest moment, elemente concrete care să confirme bănuielile în ceea ce-l priveşte pe suspect", se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de AFP.

Şeful poliţiei din Berlin, Klaus Kandt, anunţase marţi după amiază că era posibil ca suspectul care fusese arestat să nu fie autorul atacului şi că un 'criminal periculos' este probabil în continuare 'în libertate' după atentatul comis luni seara la Berlin, în condiţiile în care suspiciunile împotriva pakistanezului nu păreau să se confirme.

'Probabil un criminal periculos este în libertate şi, desigur, acest lucru provoacă îngrijorarea populaţiei', a afirmat Klaus Kandt în cadrul unei conferinţe de presă, spunând că măsurile de securitate din capitala germană sunt pe cale să fie consolidate.

Autorităţile germane au anunţat iniţial că un solicitant de azil pakistanez, în vârstă de 23 de ani, arestat luni seara în apropiere de locul atentatului după ce a fost urmărit de un martor, este persoana suspectată că ar fi condus camionul care a intrat în plin în mulţimea adunată la un târg de Crăciun din capitala Germaniei. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: