Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

ATENTAT LA BERLIN. MAE are în atenţie incidentul de la Târgul de Crăciun și verifică dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români

ATENTAT LA BERLIN. MAE are în atenţie incidentul de la Târgul de Crăciun și verifică dacă au fost afectaţi şi cetăţeni româniMinisterul Afacerilor Externe menţionează că are în atenţie incidentul care a avut loc, luni seară, la un târg de Crăciun din centrul Berlinului şi că reprezentanţii misiunii diplomatice române au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Federală Germania, are în atenţie incidentul care a avut loc în seara zilei de 19 decembrie 2016, în care un camion a lovit o mulţime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români", se arată într-un comunicat MAE transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare.

"Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră", precizează MAE.

MAE mai informează că misiunea diplomatică română monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: