Dum11282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

DNA a prelungit controlul judiciar pentru viceprimarul Horvath

DNA a decis prelungirea controlului judiciar în cazul viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, acuzată de trafic de influenţă, aceasta anunţând că va ataca, joi, decizia în instanţă.

„DNA a emis o ordonanţă de prelungire a controlului judiciar asupra mea, inclusiv a obligaţiei de a nu exercita calitatea de viceprimar. În cursul zilei de joi voi contesta această decizie, urmând ca instanţa să pronunţe soluţia definitivă. În aceste 60 de zile au fost audiaţi toţi martorii, faza de urmărire penală apropiindu-se de sfârşit. De aceea consider că invocarea bunei desfăşurări a anchetei nu poate constitui motiv pentru a nu mă lăsa să îmi continui munca. În această perioadă am stat cu toată deschiderea la dispoziţia organelor competente, cum voi sta, firesc, şi în continuare”, a subliniat Horvath într-un mesaj transmis pe o reţea de socializare.

Viceprimarul a precizat că ancheta DNA nu a început datorită vreunui denunţ, ci în baza interpretării unor interceptări efectuate începând cu luna februarie a acestui an, prin supravegherea sa în baza unui mandat de siguranţă naţională.

”În această situaţie am o singură opţiune: trebuie să cred în dorinţa de aflare a adevărului, caz în care îmi voi putea dovedi nevinovăţia. Regret, în schimb, nespus de rău, că printr-o asemenea decizie cei care au încredere în mine şi a căror reprezentare mi-am asumat-o vor fi dezamăgiţi de aceste circumstanţe nedorite”, a mai spus Horvath Anna.

Aceasta este cercetată sub control judiciar de DNA Cluj pentru trafic de influenţă, după ce, în 10 octombrie, procurorii au efectuat percheziţii la Primăria Cluj-Napoca şi la domiciliul său, suspectând nereguli în finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016.

În 13 octombrie, Horvath Anna a anunţat că îşi va lua concediu fără plată pe durata celor 60 de zile de control judiciar, dispuse de DNA, considerând că ar fi incorect să obţină remuneraţie în condiţiile în care nu poate presta munca la care s-a angajat. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net