Sam04102021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

CEDO: Octavian Găitănaru, victima Liviei Stanciu, arestat și condamnat fără proces echitabil

CEDO: Octavian Găitănaru, victima Liviei Stanciu, arestat și condamnat fără proces echitabilOctavian Găitănaru, cel care a fost directorul Administrației Piețelor Focșani, a fost trimis în pușcărie fără un proces echitabil, a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Este vorba, mai exact, de ”violarea dreptului la un proces echitabil”.

Magistrații CEDO au constatat, astfel, o nouă eroare judiciară gravă, legată tot de numele fostei șefe ICCJ, Livia Stanciu, după cazul Mircia Gutău.
 
Cazul a fost prezentat luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3, unde Octavian Găitănaru a făcut noi acuzații și a pomenit numele fostului șef al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Cazul Octavian Găitănaru

În calitate de șef al piețelor, el a fost acuzat de luare de mită, respectiv că primise niște bani, ca să permită vânzarea unor produse în piețe din Focșani.

Pentru această faptă, Octavian Găitănaru a fost în arest preventiv 13 luni, după care s-a decis că fapta nu există. Într-un nou proces, a fost condamnat la 13 luni de închisoare, exact perioada pe care o efectuase. În total, a fost condamnat la patru ani de închisoare, după două achitări și eliberat condiționat.

”Și s-a spus că nu am adus niciun prejudiciu prin activitatea mea”, a spus Găitănaru, luni, la Antena 3.

Octavian Găitănaru a fost arestat în baza unei decizii a Liviei Stanciu, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Procesul nu s-a încheiat în prezent, fiind încă judecat în revizuire. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: