Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Procurorii DIICOT au destructurat o rețea de hackeri suspectați de fraudă informatică

Procurorii DIICOT au destructurat o rețea de hackeri suspectați de fraudă informaticăProcurorii DIICOT împreună cu cei din Germania au destructurat o rețea de hackeri care au prejudiciat peste 1000 de persoane.

În  cauză există suspiciunea rezonabilă că  în cursul lunii aprilie 2015 suspectul R.I.D a iniţiat pe raza municipiului  Bucureşti un grup infracţional organizat, format din 74 de suspecți,  care a avut ca scop  prejudicierea unui număr de peste 1000 de persoane vătămate din România, Germania, Cehia, Italia, Franţa etc., cu suma de peste  4,5 milioane euro.

    S-a reţinut că grupul infracţional era structurat pe 3 paliere (primul palier  era format  din coordonatorul reţelei şi alţi membrii care racolau persoane, cetăţeni români şi străini, dispuse să deschidă conturi bancare; al doilea palier era format din membri ai grupului infracţional organizat care aveau rolul de a lansa ofertele de bunuri fictive pe diferite site-uri de profil din Europa, de a coresponda cu victimele prin intermediul poştei electronice şi de a le induce în eroare în vederea transferării sumelor de bani corespunzătoare aşa ziselor bunuri pe care le ofereau, în conturile bancare din străinătate puse la dispoziţie de către liderul grupului ; al treilea palier era format din membri denumiţi „ săgeţi”, care au avut rolul de a deschide conturi bancare în România şi străinătate  pe care le  puneau la dispoziţia grupului, în schimbul unor sume de bani). S-a reţinut că începând cu luna aprilie 2015 membrii grupului infracţional  au deschis în acest sens aproximativ 230 conturi în străinătate  şi aproximativ 120 de conturi în  România.

    La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Vâlcea  vor fi aduse, în vederea audierii,  un numar de 74 de persoane. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: