Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Atac cu rachete de croazieră al Rusiei în Siria

Flota trimisă de Rusia în Siria își face deja simțită prezența. Un atac cu rachete de croazieră Kalibr a fost lansat marți de pe fregata Amiral Grigorovici, asupra pozițiilor islamiste din Idlib și Alep, potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu.

Anunțul a fost făcut de Șoigu la o întânire cu președintele Vladimir Putin.

Potrivit informațiilor oficiale oferite de Moscova, tirul cu rachete a vizat pozițiile ISIS și ale Frontului al-Nusra.

O redutabilă flotă a Rusiei, care include fregate, un distrugător și, nava amiral, portavionul Amiral Kuznețov, a ajuns în Siria recent, pentru a completa strategia de atac a Moscovei.

Tacuri și probleme: Un avion s-a prăbușit în mare

Nu toate strategiile Rusiei reușesc. Un avion de vânătoare rus MIG-29K s-a prăbușit în Marea Mediterană în momentul în care încerca să aterizeze pe puntea portavionului ''Amiral Kuznețov'', aflat în largul Siriei, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării, precizând că pilotul, care a reușit să se catapulteze, a scăpat nevătămat, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Accidentul, cauzat de o problemă tehnică, a survenit la câțiva kilometri de navă, a precizat ministerul într-un comunicat adresat agențiilor de presă ruse.

Portavionul ''Amiral Kuznețov'' face parte dintr-un grup naval pe care Rusia l-a dislocat în apropiere de Siria, în cadrul campaniei sale împotriva militanților care luptă împotriva forțelor guvernamentale.

Potrivit agenției RIA, avionul s-a prăbușit în cursul unui zbor de antrenament, la câțiva kilometri distanță de portavion, din cauza unei probleme tehnice. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net

Stiri mai vechi: