Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

REZULTATE ALEGERI ÎN SUA: Victorie a republicanilor la Senat. Trump, la doar un pas de Casa Albă

UPDATE. REZULTATE ALEGERI ÎN SUA: Victorie a republicanilor la Senat. Trump, la doar un pas de Casa AlbăBirourile de vot s-au deschis marţi dimineaţă la ora locală 06:00 (11:00 GMT) în nouă state de pe Coasta de Est pentru alegerile prezidenţiale din SUA, în care se confruntă democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump, informează AFP.

UPDATE 08.32 Republicanii vor păstra controlul Senatului, după victoria în Pennsylvania.

UPDATE 08.01 Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a câştigat marţi seara statul-cheie Nevada şi cei şase electori în faţa rivalului său Donald Trump, conform aşteptărilor, potrivit mai multor canale de televiziune americane, transmite miercuri AFP.

Privirile rămân fixate pe Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin, alte state-cheie pe care sondajele i le atribuiau lui Hillary Clinton, dar unde rezultatele încă sunt neclare, trecând dintr-o tabără în alta.

Candidata democrată are nevoie să câştige în aceste state pentru a recupera distanţa faţă de Donald Trump, care a câştigat mai mulţi electori până la 05:30 GMT. www.agerpres.ro

UPDATE 07.44  Candidatul republican Donald Trump câştigase la ora 05:00 GMT (07:00, ora României) 245 de electori dintre cei 270 necesari pentru a învinge în alegerile prezidenţiale din SUA, faţă de 209 ai rivalei sale democrate Hillary Clinton, transmite miercuri AFP.

Candidatul republican i-a dat o lovitură dură lui Hillary Clinton câştigând Florida şi Carolina de Nord, state foarte disputate care i-au adus 44 de electori.

Rezultatele rămân încă incerte in Michigan şi Wisconsin, două state-cheie pe care pronosticurile dinaintea scrutinului le atribuiau candidatei democrate.

UPDATE 06.51 Alegerile prezidenţiale din SUA vor fi câştigate de candidatul care îşi asigură cel puţin 270 din cele 538 de voturi în Colegiul Electoral, iar ultimele rezultate parţiale, marţi seara (miercuri dimineaţa, ora României) erau 223 pentru republicanul Donald Trump şi 209 pentru democrata Hillary Clinton, potrivit AFP.

În acelaşi timp, CNN îl credita pe Trump doar cu 216 electori asiguraţi. Şansele lui au crescut semnificativ după ce a câştigat, printre alte state, în Florida, unde rezultatul a fost multă vreme incert - ceea ce i-a adus 29 de voturi în Colegiu - şi în Carolina de Nord, stat cheie reprezentat de 15 electori. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: