Sam08152020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Legea salarizării: Bogații devin mai bogați, săracii supraviețuiesc

Guvernul va contesta la Curtea Consituțională a României (CCR) modificările din legea salarizării și asta pentru că legea nu a fost adoptată consituțional, dar și pentru că va afecta tot sistemul public de salarii. Dacă legea va trece în forma acutală cei cu salarii mari mari le vor avea și mai mari, iar cei cu salarii mici, care ar trebui să fie de fapt beneficiarii, vor ajunge poate să supraviețuiască, spun experții.

„Ea recreează sau adâncește inechitățile salariale pe care noi am încercat să le reparăm, iar acum o vom lua de la capăt cu ele. Votarea acestei OUG cu acest impact bugetar  periclitează posibilitatea ca în viitor să adoptăm și să aplicăm o lege a salarizării unitare. Va avea un efect negativ asupra marjei care ar putea avea efect asupra lasarizării unitare, o abordare populistă făr o analiză în spate riscă din nou să pună în pericol posibilitatea pentru viitorul guvern si parlament să adopte să pună pe baze sănătoase salarizarea unitară”, a declarat Dacian Cioloș, premierul României.

Potrivit analiștilor economici, problema este că se pare că celor care au funcții de conducere vor să mărească cu ceva mai mult de 15%. Și dacă s-ar aplica acest procent tuturor tot ar fi o problemă. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: