Joi01202022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

FOTBAL PENAL. Aventura lui Florian Walter la "U" se încheie la tribunal

Fostul patron al echipei de fotbal Universitatea Cluj a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional, în urma transferurilor de jucători pe traseul "U" - Petrolul, din 2012.

Acesta a fost trimis în judecată alături de Daniel Capră, om de afaceri şi fost patron al echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, Ioan Mărginean, fost conducător al "U" Cluj, acum preşedinte la prim-divizionara Gaz Metan Mediaş, şi Marius Nicolae, fost manager sportiv la "U" şi Petrolul.

Walter este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare, cu consecințe deosebit de grave, în timp ce Capră, Mărginean şi Nicolae au fost trimişi în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, urmat de săvârșirea unei infracțiuni.

Acuzaţiile vin în urma transferului, în 2012, a nu mai puţin de 15 jucători de la "U" la Petrolul, 11 dintre acestea fiind considerate drept ilegale de procurorii pentru că ar fi prejudiciat clubul clujean. De altfel, DIICOT a calculat că "U" ar fi pierdut 2.494.375 de euro în urma transferurilor cu titlu gratuit a 11 dintre cei 15 fotbalişti la echipa prahoveană.

În urmă cu patru ani, nu mai puţin de 15 jucători ai Universităţii Cluj au ajuns, gratis, la Petrolul, după ce Walter a anunţat că nu va mai susţine financiar clubul studenţesc. Este vorba de Mircea Bornescu, Sebastian Achim, George Galamaz, Lukasz Szukala, Constantin Grecu, Ovidiu Hoban, Laurenţiu Marinescu, Adrian Cristea, Marian Cristescu, Nwakaeme Tony, Gheorghe Grozav, Sebastian Cojocnean, Vlad Morar, Dorinel Popa şi Ionuţ Neag.

Procurorii susţin acum că 11 din aceste transferuri ar fi prejudiciat Universitatea Cluj, care ar fi butut obţine bani în schimbul tranzacţiilor. Iată comunicatul integral al DIICOT Cluj, unde anchetatorii detaliază modul în care, în 2012, cei mai buni fotbaliştii ai Universităţii Cluj au ajuns la Petrolul Ploieşti, fără ca "U" să încaseze vreun euro:

"La data de 03.11.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: WALTER FLORIAN ș.a.

WALTER FLORIAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare, cu consecințe deosebit de grave, CAPRĂ DANIEL, MĂRGINEAN IOAN și NICOLAE MARIUS ADRIAN, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, în modalitatea constituirii unui grup infracțional organizat, urmat de săvârșirea unei infracțiuni. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net

Stiri mai vechi: