Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Alegeri SUA| FBI obţine mandat de percheziţie a e-mailurilor lui Hillary Clinton. Reacția candidatei democrate cu privire la anchetă

Hillary Clinton, candidata democrată la alegerile prezindețiale din SUA, a declarat sâmbătă, că este „încrezătoare” că probele noii anchete FBI nu vor schimba rezultatul la care s-a ajuns în luna iulie, informează BBC News.

UPDATE 31 octombrie: Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a obţinut un mandat de percheziţie pentru emailurile găsite pe calculatorul personal portabil al Humei Abedin, vice-preşedintă a campaniei electorale a candidatei democrate, pentru a investiga emailurile lui Hillary Clinton, conform CNN News.

A fost nevoie de un nou mandat, deoarece autorizaţia deţinută de FBI de percheziţiei calculatorului acoperea numai investigaţia lui Anthony Weiner, fostul soţ al Humei Abedin, anchetat pentru că ar fi trimis mesaje cu implicaţii sexuale unei fete în vârstă de 15 ani.

Hillary Clinton i-a cerut directorului FBI, James Comey,  să le explice americanilor care sunt noile acuzații, după ce acesta a declarat vineri seara că anchetatorii au descoperit noi mailuri care trebuie investigate.

    „Poporul american merită să primească informaţiile complete şi detaliate imediat. Este imperativ ca biroul federal să explice  această problemă, orice ar fi, fără întârrzierie.  Însuşi directorul (FBI – n.red.) a spus că nu ştie dacă e-mailurile despre care vorbeşte în scrisoare sunt relevante sau nu. Sunt încrezătoare că acestea nu vor schimba rezultatul la care s-a ajuns în iulie”, a declarat Hillary Clinton într-o primă reacție după izbucnirea noului scandal.

Mai sunt 10 zile până la alegeri

Hillary Clinton a fost anchetată de FBI pentru că, pe vremea când era secretar de stat, şi-a folosit e-mailul personal pentru a transmite informaţii de serviciu, în loc să utilizeze un server protejat. Totuşi, în luna iulie, FBI recomanda ca Hillary Clinton să nu fie pusă sub acuzare. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro