Sam09252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Negocierile dintre Canada şi regiunea belgiană Valonia privind tratatul CETA au eşuat

Negocierile dintre Canada şi regiunea belgiană Valonia privind tratatul CETA au eşuatNegocierile dintre autorităţile canadiene şi regiunea belgiană francofonă Valonia, pe tema tratatului de liber schimb între Uniunea Europeană şi Canada (CETA), s-au încheiat vineri cu un eşec, a anunţat televiziunea RTBF, citată de Reuters.

Conform acestei surse, ministrul canadian al comerţului, Chrystia Freeland, a părăsit negocierile şi a anunţat eşecul lor.

După ce România şi Bulgaria şi-au ridicat obiecţiile cu privire la acest tratat, în urma acordului la care au ajuns cu Canada în chestiunea liberalizării regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar şi-au dat consimţământul pentru încheierea acestui tratat, cu excepţia celui belgian, care pentru acest lucru are nevoie de acordul tuturor celor cinci provincii federale.

Şeful guvernului valon, Paul Magnette, a estimat vineri la prânz drept 'insuficiente' rezultatele negocierilor din ultimele ore cu Uniunea Europeană şi Canada cu privire la tratatul de comerţ liber (CETA).

'S-a avansat semnificativ, în special în dosarul agricol. În schimb, rămân dificultăţi pentru noi, mai ales în privinţa arbitrajului' şi, în pofida progreselor asupra acestui punct, acestea 'mi se par încă insuficiente', a spus Magnette în faţa parlamentului regional valon, la Namur (sudul Belgiei). vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro