Joi09162021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ungaria: Mii de persoane au manifestat la Budapesta pentru libertatea presei

Ungaria: Mii de persoane au manifestat la Budapesta pentru libertatea presei Mii de persoane au manifestat duminică la Budapesta pentru libertatea presei şi în semn de solidaritate cu principalul cotidian de opoziţie din ţară care este suspendat de o săptămână, relatează AFP.

Sub sloganul ''Ei ne fură libertatea ! Să plece !'', între 2.000 şi 3.000 de persoane, potrivit corespondentului AFP la faţa locului, au răspuns apelului lansat de partidul opoziţiei liberale Együtt (Împreună) şi de către organizaţii neguvernamentale.

Mulţi manifestanţi aveau în mână un exemplar al ziarului Nepszabadsag, ce a avut o atitudine critică faţă de premierul Viktor Orban şi care nu mai apare din 8 octombrie.

Pe unele pancarte se putea citi ''Stop dictaturii Fidesz !'', partidul conservator aflat la putere în Ungaria, şi ''Stop politicilor mafiote !''

''Vrem ca această situaţie ambiguă să înceteze şi ca proprietarul să spună clar ce intenţionează să facă'' cu Nepszabadsag, declara Peter Peto, redactor şef adjunct al publicaţiei.

Proprietarul publicaţiei, societatea Mediaworks, deţinută de către un om de afaceri austriac, a anunţat suspendarea cu efect imediat a ziarului din motive economice, indicând că intenţionează fie o vânzare, fie o relansare. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro